Osnovni podaci o školi

Naziv školeGimnazija Jezdimir Lović
AdresaSafvet-bega Bašagića, (nekadašnja Save Kovačevića broj 15. )36310 Sjenica
Veb sajtwww.gimnazijasjenica.edu.rs
E-mailgimnazijasjenica@yahoo.com
Tel:020/ 741 053
v.d. školeAleksa Popadić
Dan škole16.april

 Obrazovni profili za koje je škola verifikovana

 

Nakon višegodišnje transformacije Obrazovnog centra, kasnije Srednje škole ,,Jezdimir Lović’’ u Sjenici, 1993. godine stvoreni su svi društveno-ekonomski, materijalno-tehnički i zakonski uslovi da Srednja škola ,,JEZDIMIR LOVIĆ’’ u Sjenici preraste u Gimnaziju opšteg tipa.

Od početka školske 1990. godine Srednja škola ,,JEZDIMIR LOVIĆ’’ realizuje nastavni plan i program Gimnazije – opšteg smera.

Odlukom Vlade Republike Srbije broj 022-55/103 od 13. januara 1993. godine ( Službeni glasnik Republike Srbije broj 7/93) o mreži srednjih škola utvrđeno je da Srednja škola ,,JEZDIMIR LOVIĆ’’ u Sjenici radi u buduće kao Gimnazija opšteg tipa.

Škola je upisana u sudski registar Okružnog privrednog suda u Kraljevu kao Gimnazija ,,JEZDIMIR LOVIĆ’’ sa potpunom odgovornošću, Sjenica, ulica Save Kovačevića broj 15. (Rešenje FI-5316-00 od 11.05.1998. godine).

Prema pomenutom rešenju o registraciji pod šifrom delatnosti 8531 delatnost škole upisana je kao Opšte srednje obrazovanje.

Školske 1993/94. godine Gimnazija je  ispuninila propisane uslove u pogledu školskog prostora, opreme, nastavnih sredstava i potrebnog broja nastavnika i stručnih saradnika u radnom odnosu na neodređeno vreme kao i dovoljnog broja učenika da gimnazija ,,JEZDIMIR LOVIĆ’’ u Sjenici može da ostvaruje nastavni plan i program Gimnazije – opšteg smera u I, II, III i IV razredu odnosno verifikovana je od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Naziv smeraTrajanje
Gimnazija – opšti tip (srpski jezik)4 godine
Gimnazija – opšti tip (bosanski jezik)4 godine