Nagradni konkurs „Evropa i ja“ za srednjoškolce – prijave do 15. marta!

Dragi srednjoškolci, ako ste kreativni i volite da snimate kratke klipove za društvene mreže – učestvujte na 14. nagradnom konkursu Evropa i ja koji je otvorila Delegacija Evropske unije u Srbiji. Važno je da tema bude jedna od onih koja se nalazi u publikaciji Evropski dnevnik.

„Evropa i ja“ je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji. Nagradni konkrus je inspirisan publikacijom „Evropski dnevnik“ kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Organizovanjem video konkursa „Evropa i ja“ srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije. Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu. Ovo je platforma za mlade na kojoj mogu da izraze svoje jedinstvene perspektive i slave evropsku tapiseriju tradicija, jezika, istorije i veza koje oblikuju njihov svet.

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

Ukupno će biti nagrađena tri rada, a najbolje videografe i videografkinje očekuju sledeće nagrade:

  • Prva nagrada – vaučer za kupovinu video opreme u vrednosti od 600 EUR, u dinarskoj protivvrednosti.
  • Druga nagrada – vaučer za kupovinu video opreme u vrednosti od 400 EUR, u dinarskoj protivvrednosti.
  • Treća nagrada – vaučer za kupovinu video opreme u vrednosti od 200 EUR, u dinarskoj protivvrednosti.

Nagradni konkurs je otvoren od 1. februara do 15. marta 2024. godine.

Informacije o propozicijama konkursa, načinu prijavljivanja i nagradama su dostupne na sledećem linku https://evropskidnevnik.rs/tekst-konkursa/

Tekst preuzet sa sajta https://eumogucnosti.rs/