Do 31. oktobra konkurs za stipendije za izuzetno nadarene učenike i studenta

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima u Republici Srbiji za školsku 2022/2023. godinu.

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene učenike imaju odlični učenici, od drugog razreda srednjih škola koji osvoje jedno od prva tri mesta na odgovarajućem takmičenju i studenti od treće godine studija, koji su tokom studiranja ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 i nisu gubili nijednu godinu.

Da bi bili korisnici ove stipendije učenici i studenti imaju obavezu da polože standardizovane testove, osim učenika i studenata umetničkih škola i akademija koji nisu na teoretskom odseku.

Osim redovnih stipendija, Ministarstvo šestu godinu za redom stipendira izuzetno nadarene učenike i studente i dodeljuje na godišnjem nivou stipendije za oko 1500 učenika, studenata i doktoranada.

Visina stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente je od prošle godine povećana i ona iznosi, 15.000 dinara za učenike, 24.000 dinara za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija.

Rok za prijavu do 31. oktobra 2022. godine.

Više o uslovima  javnog poziva i načinu prijave na https://mpn.gov.rs/skolski-i-studentski-zivot/stipendije/stipendije-za-izuzetno-nadarene-ucenike-i-studente/