Digitalno školsko zvono

Gimnazija ,,Jezdimir Lović” u Sjenici je od ove godine zamenila staro školsko zvono novim, modernijim sistemom a to je digitalno školsko zvono.

Digitalno školsko zvono je uređaj malih dimenzija koji sadrži računar i koristi se za automatsko aktiviranje zvona, puštanje muzike preko razglasa, prikaz obaveštenja i galerije slika na ekranu u holu škole. Karakteriše ga mala potrošnja energije i bešuman rad. Povezuje se sa televizorom ili monitorom putem hdmi kabla. Veza sa lokalnom mrežom se ostvaruje pomoću eternet mrežnog kabla ili bežično. Automatski se uključuje odmah po priključenju na napajanje i sadrži već instaliran sav potreban softver. Povezuje se paralelno sa postojećim prekidačem za ručno aktiviranje zvona.

Novina je upravljanje školskim zvonom i sistemom za obaveštenja putem lokalne računarske mreže. Integracija elektronike sa rozberi paj računarom.

Jedinica proizvoda je uređaj – digitalno školsko zvono. Sastoji se iz rozberi paj računara, elektronike (elektromehanički relej) i odgovarajućeg softvera.

Uređaj aktivira postojeće školsko zvono u unapred zadatim intervalima i prikazuje obaveštenja na displeju. Takođe, moguća je reprodukcija audio materijla, slika i strimovanje videa. Kontrolnom panelu uređaja pristupa se iz veb brauzera putem lokalne mreže. Precizno merenje vremena postignuto je kombinacijom RTC modula i veze sa NTP serverom.

Prednosti:

  • Integrisan računar
  • Omogućeno upravljanje putem mreže